Tractaments combinats Ortodòncia – Cirugía Ortognàtica

De vegades, en pacients adults, el maxil·lar superior i la mandíbula, no estan ben relacionats. Ens podem trobar amb un maxil·lar endarrerit respecte a la mandíbula, o una mandíbula endarrerida respecte al maxil.lar superior, paladars estrets, mossegades obertes (no existeix contacte entre els incisius superiors i inferiors), etc…

Donat que les dents están situades als maxil.lars, i en estos pacients els ossos no están ben col.locats, necessitem l’ajuda de la cirurgia ortognàtica per a que les dents tanquen perfectament.

Aquests tractaments són una miqueta més complexos que els convencionals, i en ells podem distingir tres etapes:


Ortodòncia prequirúrgica.

L´ortodòncia que es realitza en aquests casos difereix de la que es realitza normalment. Estos pacients solen presentar inclinacions a les seues dents que compensen la maloclusió. Un dels objectius del tractament és corregir-les. Això comporta que la maloclusió es faça més evident, amb el conseqüent empitjorament temporal de l´aspecte.

Una vegada hem aconseguit que el tancament de les dents de dalt i baix siga estable, el pacient estarà preparat per a la cirurgia.


Cirugia

És el moment en que el cirurgià posa els ossos en la posició correcta. La cirurgia pot ser d´un sol maxil·lar (cirurgia monomaxil.lar), o dels dos (cirurgia bimaxil.lar).

De vegades, especialment en casos de cirurgia bimaxil.lar, és necessari realitzar una fèrula quirúrgica. Aquest fèrula es realitza utilitzant uns programes informàtics i reprodueix els moviments que el cirurgià farà en el quiròfan. La fèrula quirúrgica té la finalitat de servir de guia al professional en el moment de la intervenció.


Ortodòncia postquirúrgica

Una vegada el pacient s´ha operat, tenim uns 40 dies per a fer xicotets moviments als maxil.lars, ja que els ossos en aquest període solen moure’s amb molta facilitat.

Estos moviments ens interesen per a acabar d´ajustar les dents i els ossos, i aconseguir així que encaixen perfectament. Amb aquesta finalitat, usarem uns elàstics o gomes intermaxil.lars que uniran les dents superiors i les inferiors.

Transcorreguts els 40 dies, a l’igual que en un cas d´ortodòncia convencional, passarem a la fase del detallat, que té com a objectiu deixar les dents en la seua posició ideal per tal d’aconseguir el somriure perfecte.

Cas Quirúrgic en Prognatisme Mandibular

Fotos inicials.

Fotos prequirúrgiques.

Fotos finals.

Cas Quirúrgic d’Asimetria Mandibular

Fotos inicials.

Fotos prequirúrgiques.

Fotos finals.

Cas Quirúrgic de Prognatisme i Asimetria Mandibular

Fotos inicials.

Fotos prequirúrgiques.

Fotos finals.