Ortodòncia amb brackets o alineadors?

En el nostre dia a dia a la clínica, ens trobem amb molta freqüència, pacients que han vist a algun conegut que porta fèrules o alineadors com a mètode de correcció d’alineament de les dents.

Fins ara, els brackets, era la aparatologia que amb més seguretat, conseguia correguir les imperfeccions de les dents, ja que ens permeten realitzar un moviment tridimensional de cada dent.

És per això, que molts pacients ens pregunten sobre la coveniència d’utilitzar aparatologia multibrackets o alineadors, com a mètode de correcció de l’alineament de les dents.

Hui en dia, podem dir, que els dos sistemes, poden tractar pràcticament totes les maloclusions. Encara que sí que és cert, que hi ha alguns movimients que fan millor els brackets, i alguns altres que fan millor les fèrules.

Fa uns anys, quasi no existia experiència amb l´us d´alineadors, però amb el pas del temps, han segut molts el casos que s´han tractat en tot el món amb Invisalign, el que ha donat un feedback que ha segut vital, de forma que a dia de hui, podem afirmar, que es poden tractar la majoria de les maloclusions amb alineadors.

Hi ha també altres factors a tenir en compte, com l’estètica que proporcionen les fèrules, i la comoditat a l’hora de raspallar-se, encara que també és cert, que el sistema amb brackets és fixe i seria més adequat per a aquells pacients que siguen poc col·laboradors.

En tot cas, l’ortodoncista, és el que millor et pot aconsellar sobre la conveniència d´utilitzar un sistema o altre.

Si teniu algun dubte, o voleu més informació al respecte, estarem encantades d’ajudar-vos.

Ortodòncia amb brackets o alineadors?